Yritys

Valkeakosken Kivi-Tuote Ky on Valkeakoskella toimiva kivialan perheyritys. Myymälä- ja tuotantotilat sijaitsevat kolme kilometriä Valkeakosken keskustasta etelään, Sääksmäentie 235:ssä. Tuotteitamme ovat alusta alkaen olleet uudet hautamuistomerkit sekä vanhojen hautakivien lisätekstitykset, uudelleen hionnat ja kunnostukset. Nykyään valmistamme myös mittatilaustyönä graniittisia pöytätasoja niin keittiöön kuin kylpyhuoneisiin. 60-vuotisen toimintamme aikana yritys on tehnyt monia kivirakenteita; rakennus- ja muistomerkkikohteita, muureja ja graniittiportaita. Ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta ja nykyaikaiset koneet ja tuotantotilat takaavat onnistuneen ja laadukkaan lopputuloksen.

Vuosituhannen vaihteessa tuotantotiloja laajennettiin ja konekantaa uudistettiin.

Meteli on korviahuumaava, kun timanttiterä leikkaa graniittia. Suurista raakakivilohkareista aihiosahataan joko pöytälevyä, ohutta takkalevyä tai vahvempaa hautakiveä.

Yrityksen omistajana aloitti elämäntyönsä Hugo Kivistö, joka osti silloisen Valkeakosken Kiviveistämön Väinö Kannistolta vuonna 1952. Silloin liike sijaitsi Raikkaan kaupunginosassa, josta siirtyi nykyiseen paikkaansa 1960-luvun loppupuolella.

Tärkeä osa varhaisempaa tuotantoa olivat katujen reunakivet, jotka valmistettiin suureksi osaksi käsityönä. Takavuosista kiviala on koneellistunut.